La sisena sessió del Concurs, els amics del grup Una Càpsula de Teatred'Olot, ens interpretaran l'obra "El Bosc", de Daniela Freixas.

No us la podeu perdre!

Sinopsi:
Tots, en algn moment, busquem viure en companyia per allunyar la por, per no sentir-nos tan febles ni desemparats davant d'un món que no sempre ens tracta prou bé. Moltes vegades, però, som nosaltres mateixos que ens tanquem la porta a una possible "salvació": no sabem si tenim dret a destorbar l'altre, si la nostra demanda de companyia serà ben rebuda, si serem capaços de suportar un possible fracàs. La precaució ens condemna, massa vegades, a la solitud, fins i tot en un món hipercomunicat com el nostre. 

La "bona educació" ens converteix necessàriament en individus independents, capaços de plantar cara al món sols, sense necessitat d'haver de conviure en famílies, grups d'amics, comunitats o societats que només són, al cap i a la fi, conjunts operatius. 

El bosc, de Daniela Freixas, parteix d'aquesta solitud contemporània i de l'impuls que tenen els seus personatges d'enfrontar-s'hi, de sortir-se'n, de ser capaces de reconèixer que es necessiten, ni que nomé ssigui per poder recolzar el cap sobre una espatlla humana. El bosc és la història d'una tornada, d'un retrobament "volutnari": la germana gran busca la petita, mira de reconstruir una vida perduda, d'apedaçar una relació que potser acabaria donant sentit a alguna cosa. 

Daniela Freixas ha triat uns referents i un estil poc habituals en la dramtúrgia catalana contemporània. La seva capacitat narrativa beu més de la novel·la i del cinema contemporanis qu eno pas d'experiments post-dramàtics o banalitats de teatre comercial disfressades. No li fan por el suspens, ni l'emoció, ni els comportaments patològics, ni el joc amb un espectador que busqui reconèixer en els excessos de la seva imaginació alguna cosa de la pròpia vida quotidiana (Ramon Simó). 

Obra guanyadora del 50è Premi Andorrà de Teatre 2010.